Instagram

La història de la Torre

D’estil modernista, data de 1914 i es troba abans d’arribar al poble de les Planes d’Hostoles. Està situada a la carretera C-152 d’Anglès a Olot, passat el riu Brugent. Es tracta d’un edifici de tres plantes que va ser dissenyat pel barceloní Enric Sagnier (1858-1931), arquitecte de moda a primers del segle passat a Barcelona. Entre les seves obres destaquen el Tibidabo, el Palau de la Justícia, el Temple del Sagrat Cor o la Nova Duana, entre d’altres.

La construcció segueix l’estil modernista de l’època: construïda amb pedra i forja, amb ceràmica negra, cairats de fusta melis envoltats de rajols i una galeria ben orientada per gaudir de la natura.

Durant la guerra civil va allotjar-s’hi el general Líster, que va establir-hi la caserna general uns dies. En marxar, va calar foc a l’edifici. La gent del poble va intentar apagar el foc i van poder salvar l’estructura de la torre però no l’interior.

A l’època de la postguerra es va restaurar i va ser centre de visites de personalitats com el rei Humbert I d’Itàlia o Alfons XIII. Uns anys després també hi van passar personatges com Josep Tarradellas, Jordi Pujol, el dissenyador Christian Dior i actors espanyols de cinema i televisió.

L’any 1997 es va fer una profunda reforma a l’edifici. Es va construir un saló annex i l’antic camp de futbol de les Planes es va transformar en aparcament, també es va reconvertir una antiga sauna Finlandesa, que ara és un despatx.

A la casa de masovers de la Torre destaquen dues finestres en forma d’ulls, com si fossin vigilants. Tota la finca està rodejada per una muralla i jardins silvestres amb arbres centenaris.

Des de l’any 1998 s’hi fan celebracions de casaments i convencions d’empreses, entre d’altres activitats. Ens han visitat personalitats com l’Honarble President Artur Mas, consellers de la Generalitat,…

La Torre està envoltada pel riu Brugent, la riera de Santa Margarida, el Llémena i el torrent de Sant Aniol. La casa forma part de la ruta del modernisme de la comarca de la Garrotxa, juntament amb les escoles del poble i l’Hotel Can Garay (Les planes).

La Torre va ser l’escenari el 2002 del rodatge de “Les veus del vespre”, del director Salvador Garcia Ruiz, una història d’amor ambientada als anys 50 del segle passat. Els protagonistes eren Laia Marull i Tristán Ulloa, a més de Vicky Peña, Emma Vilarasau, Ramon Madaula, Guillermo Toledo…

El 2009 s’hi va rodar “Spanish Movie” una pel·lícula d’humor que parodia els títols de més èxit del cinema espanyol dels darrers anys, com Volver, El laberinto del fauno, Mar adentro, El orfanato, Los lunes al sol, La soledad, REC… Hi apareixen actors com Alexandra Jiménez, Sílvia Abril, Carlos Areces, Joaquín Reyes o Eduardo Gómez.

La Torre dels Til·lers
Membres de

 

Instagram Segueix-nos a Instagram...
Restaurant, banquets, convencions, banquets a domicili i lloguer de salo per a banquets i bodes... a la comarca de la Garrotxa. Girona/Barcelona
Ctra. C-63, km 54 17172 LES PLANES D’HOSTOLES · Girona Tel. 972 448 010 / 606 805 220 Fax 972 448 010 info@torretil-lers.com
iglésiesassociats